Lisette Christiansen

Personlig Træner og fitnesscoach Lisette Christiansen
Hop til navigation

Kroniske smerter i en ung alder

- Af Ann Demant Christensen, oktober 2013
 
Hvorfor opsøgte jeg Lisette?
I 2008, i en alder af 25 år, var jeg passager i en bil som blev påkørt med høj fart og pådrog mig et piskesmæld. Piskesmæld er en af de lidelser som man ikke rigtig ved noget om og ofte opleves smerterne også forskelligt og det kan derfor være svært at behandle. Efter to års behandlinger og efterfølgende et års medicinsk smertebehandling, måtte jeg kaste håndklædet i ringen og acceptere at smerterne er kroniske – men hvad så??
I 2011 valgte min daværende kæreste meget pludseligt at falde på knæ og fri og jeg besluttede straks, at han da selvfølgelig skulle giftes med den bedste udgave af mig og ikke med den selvmedlidende opgivende kvinde som jeg var på det tidspunkt. Jeg opsøgte derfor Lisette for at få hjælp til at opnå en god fysisk form trods mine skavanker.
Hvad laver vi??
Det viste sig hurtigt, at Lisette ikke kun så på min fysiske skavanker, men også på de psykiske skavanker som en sådan invalidering havde medført.
Først og fremmest lærte hun mig at kende og kunne derved vejlede mig i den retning der passede ind i min livsstil og de fremtidsønsker jeg på daværende tidspunkt havde. Efterfølgende blev der set på min fysiske form og hvad mine nakkesmerte kunne holde til. De første måneder var hårde da jeg både skulle lære at strukturere min hverdag samt finde hoved og hale i min fysiske formåen, men som månederne gik fik jeg mere og mere kontrol over min krop og de begrænsninger som smerterne sætter.
Jeg har set Lisette jævnligt gennem to år, hvor der snakkes struktur, kost, søvn, smerter og træning, samt hvordan disse elementer har indflydelse på hinanden.
Hvordan har jeg det i dag?
Jeg arbejder i dag i en deltidsstilling da jeg stadig har daglige smerter i min nakke og hænder. Den daglige træning og samtalerne med Lisette gør, at jeg efter flere år med et indre kaos nu kan have en struktureret hverdag hvor der også er plads til at glædes og have det sjovt trods smerterne.
I maj 2012 opnåede jeg målet: at være den bedste udgave af mig selv da jeg blev gift! I stedet for at stoppe da målet var opnået, valgte jeg at sætte nye mål for fremtiden som bl.a. indebære at optimere min fysiske form uden at fremprovokere større smerteanfald.
Trods skavankerne kan jeg med sikkerhed sige at jeg i dag kun kender meget få, som er i så god fysisk og psykisk form som jeg er og jeg tillægger klart Lisette en stor del af æren for det.
Så hvis du er udfordret som jeg, har et ønske om at opnå specifikke mål eller bare ønsker at komme i gang så er Lisette klart et godt valg og det har og er stadig alle pengene værd for mig. Men tag dig i agt – der er ingen kære mor og du kan roligt pakke kufferten med de dårlige undskyldninger væk!
 
Personlig Træning & Coaching v/ Lisette Christiansen, ChrisCoaching, tlf.: 28793121, e-mail: lisette.chris@mail.dk