Lisette Christiansen

Personlig Træner og fitnesscoach Lisette Christiansen
Hop til navigation

 

Jeg er så glad for at jeg tog mig sammen

  • af Rita Priess, Sygeplejerske

August 2009

Hej. Jeg hedder Rita og er 53 år.   

Jeg har været SYGEPLEJERSKE i næsten 30 år, og nej det er ikke en fejl, at det står med store bogstaver.

Jeg har arbejdet på de mest travle afdelinger, med de mest kritisk syge patienter og deres bekymrede pårørende i de sidste 12 år. Trivedes i det miljø og var efter sigende en god sygeplejerske.

Startede i 2005 på en intensiv afdeling og gik i gang med uddannelsen til intensiv sygeplejerske, som jeg gerne havde villet i mange år. Da min sommerferie startede var min plan at jeg ville læse en hel masse teori , samtidig skulle der ordnes en hel masse praktiske ting i vores gamle hus og have. Jeg skulle i hvert fald ikke bare lave ingenting !

Der skete noget drastisk i familien, min ældste datter blev syg, hvilket gjorde at jeg selvfølgelig  var meget involveret.

Et par dage før de 3 ugers ferie var slut, gik jeg bogstavelig talt ned med flaget.

Jeg blev sygemeldt, fik god hjælp fra læger og psykologer, men som tiden gik, blev det mere og mere klart at jeg ikke kunne komme tilbage til arbejdet. Jeg kom igennem hele møllen med arbejdsprøvning flere steder, blev  påvirket af de mindste enkleste opgaver. JEG HAVDE FÅET STRESS, fik efterfølgende DEPRESSION. Den seneste diagnose er at jeg er UDBRÆNDT.

Jeg forsøgte dagligt at mærke, hvad jeg havde lyst og kræfter til. Hvilket var og stadig kan være helt vildt svært.Jeg har gået til yoga og laver øvelser hjemme. Jeg har taget et kursus i Mindfullness for stressramte i Kognetiv Center. Så jeg har rigtig mange redskaber til at prøve at få det bedre.

Jeg glemmer at fortælle at jeg siden starten har fået rigtig meget medicin, der som bivirkning har at men tager på i vægt. Jeg havde derfor hele tiden motioneret meget. Cyklede en periode dagligt 30-40 km, gik i fitness center osv.

I oktober flyttede vi her ind til byen og jeg startede i Equinox. Forsøgte mig med Bodytonings holdene, som kan anbefales varmt. Forsøgte at kredsløbstræne, havde fået trænet mig selv, så jeg kunne deltage i en del 5 km løb sidste år. Men så, så jeg annoncen om personlig træning. Jeg har altid tænkt at det måtte være så vildt.

Jeg fik en snak med Lisette, der med det samme medførte at jeg fik en tid, til program lægning mm.

Jeg vidste godt at vægten var høj, at fedtmængden også var høj, men med al den motion jeg havde lavet var jeg ikke klar over, hvor dårligt et kondi tal jeg havde.

Allerede efter første time kunne jeg mærke at Lisette bare sådan fik mig lært at kende, stillede spørgsmål, kom med kommentarer og sagde hele tiden : det får vi styr på, en ting af gangen.

Jeg startede med at træne 5/6 gange om ugen, ca 1½ time, fik forbrændt rigtig meget. Blev selvfølgelig træt, men fik det langsomt psykisk bedre. Tabte mig pænt i vægt. Fik bygget flere og flere øvelser på mit program.

I februar flyttede min ægtefælle gennem 26 år. Der kom endnu en krise, der skulle gennemleves.

Jeg oplevede at Lisette, som personlig træner, også var der for mig som aktiv lyttende, hun mærkede med det samme når jeg kom, om jeg var klar til at træne, eller bare til at få vendt problemerne med. Jeg fik sms´er med ordene :husk det er en ny dag i dag og du lever osv. Helt fantastisk ! 

Jeg havde dog fået mig et dårligt knæ og ventede på en kikkertoperation. I ventetiden nåede jeg at deltage i et par løb og forbedrede min tid lidt. Var ved at opgive at træne helt, men så sagde Lisette : husk du har en overkrop du kan arbejde med.

Jeg havde jo og har stadig planlagt hvor meget jeg vil tabe mig. Når vægten ikke er tilfredsstillende, skylder man jo nok som bekendt Lisette noget. Sidste gang jeg var hos hende, skulle vi så finde ud af noget. Jeg stod og drømte lidt og kikkede ud af vinduet og kom så til at sige, at jeg jo kunne cykle til stranden. Og straks fangede bordet, Lisette sagde : det er det du gør, cykler til Kerteminde, bader og cykler hjem igen.

Ja, ja sagde jeg, men tænkte et par dage senere, jeg må hellere komme af sted. Cyklede i modvind, badede, spiste en mad, badede og cyklede hjem igen.

Sendte sms til Lisette da jeg sad med fødderne ude i vandet og der kom en tilbage med ordene ej hvor er du god, hvor er det flot, hvor er jeg stolt af dig !

Er ikke holdt op med at tage den tur !

Så er der jo også lige konkurrencerne. Så skal man ro, lege olympisk ild, cykle op af bjerge, og sidst men ikke mindst ro-cykle-vægtløfte-løbe. Og efter den time havde jeg det bare helt fantastisk. Jeg ordnede hele huset, bagte sunde brød og lavede al mulig mad. Jeg var så fuld af ENERGI.

Jeg kan ikke beskrive hvor meget Lisette betyder for mig. Det er ikke kun fysisk træning, nej individuel fysisk træning – hvor hun helt præcist ved, hvilke knapper hun lige skal trykke på, for at få mig til at give mig ekstra mere. Men også psykisk træning/coaching. Jeg tænker, hvordan kan  et menneske rumme at være så vidende om så mange personer, kunne lytte og hele tiden komme med positive input.

Og hver gang jeg møder hende i Equinox, er der bare et stort SMIL på.

Jeg er så glad for at have taget mig sammen, til at få en personlig træner, men at det så var en person som dig, var bare HELT FANTASTISK. Tak du er alle pengene værd !!!

 
Personlig Træning & Coaching v/ Lisette Christiansen, ChrisCoaching, tlf.: 28793121, e-mail: lisette.chris@mail.dk