Lisette Christiansen

Personlig Træner og fitnesscoach Lisette Christiansen
Hop til navigation

Har du et fysisk handicap ? Få nemmere ved de ting du ikke er god til !

Af Liselotte Sørensen, Kontorassistent.
Marts 2009
..
Jeg er en pige på 41 år som har et medfødt fysisk handicap.
Jeg arbejder som kontorassistent og klarer mig selv i hverdagen, bortset fra 80 min. Hjemmehjælp til lettere rengøring hver 14. dag og jeg har ledsager på når jeg træner i Equinox.
 
Jeg begyndte at træne i 1998 for mig selv, for jeg var overbevidst om at jeg gjorde noget godt for min krop, men efter at jeg er begyndt at træne med Lisette, har hun lært mig, at det eneste jeg har gjort i alle de år, er at holde min krop vedlige i stedet for at udvikle den.
I sommeren 2006 fik jeg konstateret brystkræft, og har været igennem 1½ år efterbehandlinger, i form af kemobehandlinger, strålebehandlinger og herceptin behandlinger. Da jeg var færdig behandlet var jeg så svag fysisk at jeg havde svært ved at holde balancen når jeg bare skulle gå. Hvis jeg var uheldig at falde, havde jeg ikke kræfter til at rejse mig selv op igen. Jeg var blevet dårligere til at bare gøre de mest basale ting, som f.eks. at klæde mig på, eller bare en lille ting som at gå over med skrallespanden syntes at være uoverskueligt.
 
Da jeg bor alene og er nød til at gøre de helt almindelig ting i hverdagen selv, vælger jeg at spørge Lisette om hun kan hjælpe mig og blive min personlige træner og så jeg kan blive fysisk stærk igen. Jeg startede ved Lisette i august 2007, og jeg skal lige love for at der er sket meget siden.
 
Jeg vil nævne nogen af dem her. Første gang jeg skulle op på en motionscykel, skulle jeg have hjælp til at komme op på cyklen, og skulle have hjælp til at træde pedalerne rundt. I dag kommer jeg selv op på cyklen og jeg træder selv pedalerne rundt, og cykler næsten selv 500 m.. Min max hastighed på løbebåndet i starten var 1,8 km i timen. I dag kan jeg, hvis jeg presser ”citronen” kommer op på 3,3 km i timen. Og igennem forskelligt styrketræning bliver jeg stille og roligt fysisk stærk igen.
 
Jeg har stor gavn af min træning med Lisette. Hun er en dygtig, engageret og meget motiverende træner, og hun er rigtig god til at finde på øvelser, som der gør, at jeg hele tiden bliver bedre. Eksempelvis at få bevægelse i stive led og få kroppens nervebaner til ar reagere hurtigere eller få gang i dem der ikke har været brugt længe.
 
Min træning med Lisette betyder rigtigt meget for min hverdag. Jeg er blevet fysisk stærkere og jeg har nemmere ved at klare de forskellige gøremål. Jeg er hurtigere til at tage tøj på. Oprydning og rengøring går også hurtigere i dag, fordi jeg kan holde til mere og fordi jeg bruger mere og mere min dårlige hånd.
 
Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke er gået i gang for 20 år siden, tænk hvad jeg så kunne i dag.
 
Personlig Træning & Coaching v/ Lisette Christiansen, ChrisCoaching, tlf.: 28793121, e-mail: lisette.chris@mail.dk