Lisette Christiansen

Personlig Træner og fitnesscoach Lisette Christiansen
Hop til navigation

Tanker efter 9 måneder med personlig træner

- af Carsten Bindslev

September 2004.

Efter et år med knæskade, en ryg som bedst fungerede foran tv’et, og efterhånden også Danmarks hurtigste badevægt (0-100 på under 3 sekunder) måtte der ske noget! Løbeskoene blev støvet af, men det gik slet ikke…
Ind på nettet for at se på mulighederne, støve igennem fruens ”I Form”-magasin for at finde alternativer og fandt så S.A.T.S lige nede om hjørnet.

Et motionscenter? Nå, skidt jeg ringer til dem – fordomme havde jeg rigeligt af! Der var noget, som de kaldte ”Personlige Trænere”, tre af hankøn og så Lisette. Jeg forestillede mig, at de mandlige trænere var så store som huse, og det skræmte mig nok til at ringe til Lisette.

Mødet med Lisette

Mødte op – parat til at løbe skrigende bort – og møder så Lisette, som empatisk og professionelt i løbet af kort tid finder ud af, hvad jeg har behov for og foreslår et program, som både kan få mig tilbage i form og som samtidig tager hensyn til knæet og ryggen.

Og så til sagen – i løbet af de første træningstimer nåede jeg både at nærbesvime (på grund af manglende fødeindtag, selvom Lisette havde fortalt mig, at der skulle energi til), at få målt et knap encifret kondital og en nærmest trecifret fedtprocent og ikke mindst at forny mit bekendtskab med ømhed i muskelgrupper, som jeg ganske enkelt havde glemt eksistensen af. Jeg fik prøvet cykling, boxercise, roning, løbebånd og alverdens maskiner, som ledte tankerne hen på en middelalderlig fangekælder. Flov over mine ringe præstationer overvejede jeg at kvitte…

Hurra, det virker!!

Jeg er sikker på, at Lisette fra starten var klar over min situation, for jeg blev både holdt til (”kom nu, du kan godt tage bare en til”), holdt fra (”rolig nu, du skal først til mesterskabet næste år”) og holdt af (det følte jeg i hvert fald, specielt når min ryg låste, så jeg måtte hjælpes ned fra maskinerne af tililende lidelsesfæller).

Og jeg skal love for at det virkede. Efter 6 uger løb jeg min første 5 kilometer sammen med fruen og datteren, efter 6 måneder løb jeg fra fruen til Eventyrløbet, og en måned senere gennemførte jeg min første, men bestemt ikke sidste halvmaraton. Jeg har fortsat ondt i knæet, men ikke mere, end da jeg var inaktiv.

Nu løber jeg ca. 28 km. ugentligt og har gjort det de seneste 13 måneder. Ryggen er også blevet bedre, jeg har ikke haft ondt i over et år. Mit kondital nåede så vidt jeg husker op omkring 57, og træningen i centret fortsætter troligt 2-3 gange ugentligt.

Hvad er det, hun gør?

Fordomme? Ork jo – de var der alle sammen: Mænd med figur som playmobilmænd, fyre så store som huse, unge smækre modeller og så alle os andre i alle faconer og aldersklasser. Selv nogle kolleger fandt jeg dernede, og fruen og datteren kom også med!

Hvilken forskel var det så Lisette gjorde? Primært stillede hun sin viden og uddannelse til rådighed og skræddersyede programmerne til mig og mine (manglende) evner, ligesom de forskellige øvelser blev indøvet under kyndigt opsyn. Men lige så vigtigt – i hvert fald for mig – var den konstante opmuntring og tilstedeværelse langt ud over, hvad man kunne forvente. For eksempel cyklede Lisette med mig både under løbetræningen, eventyrløbet og halvmaratonen – officielt for at korrigere min løbestil, selv om jeg er sikker på, at hun nok nærmere var usikker på, om jeg kunne finde vej eller var nervøs for om ryggen eller knæet holdt til strabadserne.

Det eneste, som ikke lykkedes for hende, var at korrigere mit kalorieindtag og få mig til at spise sundt og rigtigt. På det – og kun det – punkt havde jeg modet til at ”tale Roma midt imod”, men jeg fandt den rigtige vægt alligevel.

Og jo – det koster lidt ekstra, men er hver en krone værd.

 

 
Personlig Træning & Coaching v/ Lisette Christiansen, ChrisCoaching, tlf.: 28793121, e-mail: lisette.chris@mail.dk